miercuri, 16 martie 2011

Sfaturi pentru frumusete

http://www.stilfeminin.ro/images/stories/fumat_ten.jpg

Ingrijirea tenului pentru fumatoare

O femeie fumatoare va prezenta mai multe probleme ale tenului decat o nefumatoare, iar ingrijirea trebuie sa fie mai profunda si mai profesionista.

Tenul unei femei care fumeaza devine in timp tern, obosit si cu riduri care apar mai devreme decat in cazul celorlalte femei. Cauza principala este lipsa de oxigen, adusa de fumul de tigara, care are un efect vasoconstrictor asupra vaselor de sange.

Astfel, vasele de sange se contracta, circulatia devine mai greoaie, iar epiderma isi pierde din elasticitatate si din aspectul sanatos.

Nicotina, la care se adauga gazele toxice, alcaloizii, gudronul, amoniacul si chiar si temperatura ridicata la care arde tigara sunt factori care dauneaza foarte mult sanatatii tenului. Daca persoana in cauza nu poate renunta la fumat, trebuie urmate o serie de reguli de ingrijire adecvata a tenului care sa repare efectele acestui viciu asupra pielii.

Iata ce trebuie sa faci daca esti fumatoare si vrei sa ai totusi un ten frumos si sanatos:

- foloseste creme care au in componenta lor vitamina C, deoarece fumatul iti reduce considerabil din cantitatea acestei vitamine care ar trebui sa existe in organism pentru o functionare normala. Vitamina C iti va repara tesutul conjunctiv si va proteja mai bine epiderma.

- o fumatoare va avea mai repede riduri in zona gurii, iar buzele se vor subtia in timp. De aceea, foloseste pentru aceasta zona o crema care stimuleaza producerea de colagen si iti ofera o hidratare puternica.

- daca ai peste 30 de ani, urmeaza un tratament anti-imbatranire, deoarece pielea ta are nevoie de o innoire celulara mai rapida si mai profunda decat ar avea nevoie tenul unei persoane mai tinere.

- in ceea ce priveste machiajul pentru fumatoare, crema hidratanta, care este obligatorie, trebuie insotita neaparat de o baza de machiaj care ajuta la luminarea tenului, care apare tern si cu o tendinta de galbui.

- cearcanele sunt o mare problema, deoarece sunt mult mai evidentiate decat in cazul unei persoane care nu fumeaza. Foloseste un anticearcan putin mai deschis decat nuanta pielii tale, pentru a-ti deschide la culoare respectiva zona. Intinde bine anticearcanul pana intra in componenta pielii, fara a-l lasa sa se adune.

- pentru o curatare in profunzime, apeleaza la un peeling, fie acasa, fie la un specialist.

Nu uita insa de particularitatile fiecarui ten: daca este acneic, gras, uscat sau mixt. Astfel, la ingrijirea cu care ti-ai obisnuit deja tenul, foloseste si aceste sfaturi. In cazul in care problemele sunt mai serioase, apeleaza la un dermatolog


 Tratamente naturiste pentru ingrijirea ochilor

http://www.stilfeminin.ro/images/stories/imaginiarticole/1poze_cr/sf_px_ochi_mare.jpg
Ochii sunt una dintre cele mai expresive parti ale corpului uman, dar in acelasi timp si una dintre cele mai fragile. De aceea, este foarte important sa stim cum ii putem trata in mod optim atunci cand organismul nostru ne transmite semnale de alarma.

Primele semnale ingrijoratoare pe care ni le ofera corpul nostru sunt inesteticele cearcane si umflaturi din zona ochilor. Acestea pot fi usor combatute cu ajutorul catorva remedii aflate la indemana tuturor. Cel mai usor de aplicat sunt feliile de cartof crud sau castravete, care au fost in prealabil puse la frigider. Tinute pe zona ochilor timp de 15-20 de minute, acestea dezumfla pungile de sub ochi si redau stralucirea privirii.

Foarte usor de aplicat impotriva cearcanelor sunt si frunzele de menta zdrobite, folosite ca atare sau amestecate cu putin suc de lamaie. Lasate sa actioneze pe ochi si cearcane timp de 10-15 minute, au efecte impresionante dupa doua-trei saptamani de aplicare zilnica. Util este si sucul de lamaie amestecat cu suc de rosii si aplicat in zona ochilor cu ajutorul unui tampon de vata. Pentru rezultatele cele mai bune sunt recomandate doua aplicari pe zi.

Plicutele de ceai folosite, pe care de obicei le aruncam, ne pot fi si ele de un real ajutor. Acestea vor fi mai intai tinute timp de cateva minute in apa rece, iar apoi aplicate pe zona umflata si/sau vinetie timp de 10-15 minute zilnic. De asemenea, pot fi folosite pentru masaje usoare in zona ochilor, pornind dinspre coltul exterior catre cel interior. Cele mai eficiente ceaiuri sunt cel negru, cel alb si cel de galbenele.

Ceaiurile pot fi aplicate si sub forma de infuzie, cu ajutorul tampoanelor de vata. Pentru calmarea ochilor obositi si intretinerea lor zilnica este indicat sa apelam la infuziile de tei sau de albastrele (1 lingurita de planta la o cana de apa fierbinte). De asemenea, infuziile de musetel sunt bune atat pentru calmarea ochilor, cat si pentru reducerea inflamatiilor de la nivelul pleoapelor.

Un alt remediu natural folosit de generatii este apa de trandafiri. Datorita efectului sau calmant, ea este folosita in tratarea cearcanelor, prin aplicarea a doua-trei picaturi pe un tampon de vata, cu care masam zona ochilor. Daca repetam aceasta operatiune zilnic timp de 5-6 minute, reducerea cearcanelor va fi vizibila in 15-20 de zile.

Pentru calmarea ochilor obositi pot fi folosite si petalele de trandafiri, in combinatie cu frunzele de zmeura. Acestea vor fi lasate la macerat intr-un pahar cu apa timp de cateva ore, iar apoi vor fi folosite pentru clatirea ochilor. Aceasta combinatie este foarte buna si pentru tratarea cataractei.



Frumusetea femeilor se masoara in centimetri
http://www.stilfeminin.ro/images/stories/imaginiarticole/1poze_cr/frumoasa_mare.jpg

Frumusetea unei femei depinde de distanta dintre ochi si gura, precum si de cea dintre ochi si urechi, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni si americani, informeaza AFP.

Acest studiu, publicat in revista Vision Research, a vizat doar femeile din rasa caucaziana, informeaza Mediafax .

Cercetatorii care doreau sa gaseasca "dispunerea faciala ideala" au cerut unor studenti sa compare o serie de fotografii ce infatisau chipul unei singure femei - imagini care au fost manipulate digital, modificand distanta dintre ochi si gura. Studentii au fost rugati sa aleaga fotografiile pe care le considerau cele mai seducatoare.

Doua dintre aceste teste aveau ca scop determinarea distantei ideale dintre ochi si gura, in raport cu lungimea fetei (delimitata de barbie si de linia parului). Cele doua teste au ajuns la concluzia ca distanta ideala dintre ochi si gura trebuie sa reprezinte 36% din lungimea fetei.

Alte doua teste au relevat faptul ca distanta ideala dintre ochi trebuie sa reprezinte 46% din distanta dintre urechi.

"Studiul nostru explica motivul pentru care o persoana poate sa para mai putin atragatoare dupa ce si-a tuns parul si viceversa, deoarece o coafura noua schimba proportiile", a explicat Kang Lee, profesor la Universitatea din Toronto, unul dintre autorii studiului.

Cercetatorii care au studiat proportiile chipurilor mai multor celebritati au ajuns la concluzia ca Shania Twain, cantareata de muzica pop-country, beneficiaza de cea mai avantajoasa combinatie a celor doua proportii faciale.

5 Trucuri rapide de retusare a machiajului
http://www.stilfeminin.ro/images/stories/imaginiarticole/4hepta/frumusete5_mare.jpg
Daca obisnuiesti sa te machiezi in fuga cu 10 minute inainte sa iesi pe usa, afla ca nu esti singura. Cele mai multe dintre noi se machiaza pe fuga, pentru ca nu au efectiv timp sa se infrumuseteze atat de mult pe cat si-ar dori. Din fericire avem pentru tine 5 trucuri rapide de retusare a machiajului, care te vor ajuta sa arati bine in orice moment.

1. Un ruj rezistent

Daca nu ai timp pe parcursul unei zile sa aplici rujul decat dimineata inainte sa pleci, atunci iata ce trebuie sa faci: intinde putina baza de machiaj pe buze si apoi aplica rujul. Astfel el va dura toata ziua, iar culoarea va fi la fel de intensa.

2. Gene intoarse toata ziua

Daca vrei ca genele tale sa fie intoarse pe tot parcursul zilei, incalzeste putin instrumentul de intors gene inainte sa il folosesti. Ai grija sa nu exagerezi. Astfel genele tale vor fi intoarse pe toata perioada zilei.  

3. Un creion de ochi mai bun

Daca vrei sa ai un creion dermatograf mai bun si sa nu te enervezi de fiecare data atunci cand il ascuti din cauza ca se farama, lasa-l in congelator pentru 10-15 minute. Astfel nu vei avea probleme cu el si in plus liniile trasate vor fi mai exacte.

4. Indeparteaza excesul de sebum instant

Atunci cand simti ca tenul tau luceste, foloseste un servetel uscat sau folii speciale pentru indepartarea excesului de sebum, chiar daca esti machiata. Preseaza usor pielea si vei vedea ca aspectul tenului va fi mai proaspat.

5. Un ten mai stralucitor si mai sanatos

Foloseste un gloss de buze cu o nuanta nude si intinde putin pe pometii obrajilor. Tenul tau va fi instant mai luminat si va crea iluzia de piele mai sanatoasa. 


4 Greseli pe care le faci atunci cand iti alegi produsele cosmetice 





http://www.stilfeminin.ro/images/stories/imaginiarticole/4hepta/piele7_mare.jpg

Probabil ca ti se intampla deseori sa fii nemultumita de produsele cosmetice pe care le alegi. Fie nu au rezultatele promise, fie chiar iti fac rau. Unde gresesti tu si unde gresesc producatorii de astfel de produse de ingrijire si infrumusetare? Afli in continuare.

1. Nu te uiti la ingrediente

Initial vroiam sa spun ca nu te uiti cu atentie la ingrediente, insa hai sa recunoastem ca obisnuim sa nu ne uitam deloc. In special tindem sa testam cosmeticele noi, pentru ca ne gandim ca e ceva nou, diferit si atractiv. Uitam insa sa vedem daca pe ambalaj este specificat faptul ca produsul a fost aprobat de Ministerul Sanatatii si daca respectivele componente ne pun sau nu sanatatea in pericol.

2. Cumperi pentru ca este la oferta

Tot ce inseamna oferta si reduceri nu fac decat sa ne atraga atentia si sa ne convinga de cele mai multe ori sa achizitionam multe produse, indiferent daca avem nevoie sau nu sau daca ne fac bine sau nu. Pretul mic nu trebuie insa sa reprezinte pentru noi singurul criteriu de achizitionare, in special atunci cand este vorba de pielea si de sanatatea noastra. Asa ca fii atenta in special carui tip de piele i se adreseaza respectivul produs cosmetic.

3. Nu tii cont de posibilele alergii

De multe ori cumparam un produs cosmetic fiindca este popular sau fiindca toate prietenele noastre il au. Nu tinem insa cont de faptul ca ne poate provoca alergii si iritatii daca avem o piele sensibila. Substantele chimice din unele cosmetice pot produce iritatii, iar alcoolul continut in ele usuca excesiv pielea, cu o pondere de 10 ori mai mare decat daca nu foloseai deloc un produs cosmetic.

4. Consideri ca ce este scump este de calitate

In general avem tendinta de a considera ca ceea ce este scump este implicit si de foarte buna calitate. Din pacate, pretul ridicat nu este neaparat un garant pentru nivelul de calitate al produsului. Pretul reflecta mai degraba sumele uriase cheltuite de producator pentru reclame, modele sau vedete care sa fie imaginea marcii si mai putin investitiile in zona cercetarilor. De aceea, fii atenta la ingrediente, asa cum am spus si nu judeca doar dupa eticheta. 

Cele mai frecvente 10 greseli de machiaj 



http://www.stilfeminin.ro/images/stories/imaginiarticole/4hepta/machiaj5_mare.jpg

Nu ti se intampla deseori sa vezi femei machiate gresit incat te intrebi cum de au indraznit sa iasa din casa? O femeie care obisnuieste sa faca erori de machiaj cu siguranta va gresi tot timpul, asa ca daca vrei sa ii dai o mana de ajutor, trimite-i aceasta lista. Machiajul trebuie sa ne ajute din punct de vedere estetic, trebuie sa ne faca sa fim si sa ne simtim mai frumoase, nu sa ii determine pe cei din jur sa spuna ca mai bine nu ne machiam deloc.

Ai in continuare o lista a celor mai intalnite 10 greseli de machiaj pe care le fac majoritatea femeilor si pe care trebuie sa le eviti de acum incolo.

1. Creionul corector si baza de machiaj

Multe femei gresesc atunci cand vine vorba de cele doua produse cosmetice: creionul corector si baza de machiaj. Cheia aplicarii corecte sta inainte de toate intr-un ten bine hidratat. Aplica creionul corector pe petele rosii si pe cosuri. Abia apoi foloseste baza de machiaj, care va uniformiza pielea fetei. Orice alta ordine nu face decat sa provoace un efect invers.

Nu pune creion corector peste pudra minerala sau crema peste machiajul cu pudra. Va iesi un dezastru!

2. Nuanta gresita de fond de ten

Suntem in mijlocul iernii si trebuie sa admiti faptul ca acum ai pielea mult mai deschisa la culoare decat o aveai vara, cand erai bronzata. De aceea, fondul de ten din perioada verii nu mai este potrivit si acum, deoarece de aceasta data trebuie sa folosesti o nuanta mai deschisa si mai apropiata de culoarea naturala a pielii tale.

Nu incerca nuanta fondului de ten pe mana, ci testeaz-o pe obraz. Culoarea mainii tale este mai inchisa decat cea a fetei, asa ca risti sa gresesti din nou atunci cand iti alegi fondul de ten.

3. Prea mult anticearcan

In obsesia noastra de a ne ascunde cearcanele, tindem de multe ori sa abuzam de acest produs. Rezultatul? Dungi albe sub ochi, ingrozitor de vizibile la lumina naturala si la o privire mai atenta.

De aceea fie foloseste cu moderatie anticearcanul, fie investeste mai multi bani intr-un produs profesionist, care sa nu lase urme vizibile. Ai grija si de aceasta data la nuanta pe care o folosesti, care trebuie sa fie cat mai apropiata de cea a pielii tale.

4. Tenul uscat

Tenul uscat nu poate fi acoperit de machiaj, oricat ai incerca. De aceea, hidrateaza-ti tenul in fiecare dimineata si seara cu o crema potrivita tenului tau. Abia apoi aplica machiajul. Pe un ten hidratat, machiajul arata impecabil si matasos. In schimb, pe un ten uscat va parea crapat si cu tendinta de a se desprinde de piele.

5. Sprancene prost definite

Si sprancelele tale conteaza! Atat sprancenele excesiv de subtiri (sau inexistente), cat si cele lasate sa creasca la intamplare reprezinta o greseala. Daca te-ai jucat prea mult cu penseta si incerci sa corectezi cu ajutorul creionului de sprancene, ai face bine ca data viitoare sa nu mai ajungi in aceasta situatie. Iar sprancenele desenate cu creionul sunt infioratoare!

Mai bine apeleaza la o prietena sau la un specialist care sa iti dea o forma a sprancenelor potrivita pentru forma fetei tale si pastreaz-o tot timpul pe aceea.

6. Prea mult creion dermatograf

Excesul de creion dermatograf nu iti pune neaparat ochii in evidenta, ci dimpotriva, te poate face sa arati infricosator. Daca esti o fana a rock-ului gotic si ai un stil pe masura, poti abuza de el linistita. Insa daca esti o femeie preocupata de modul in care arata si vrei mai degraba sa fii atragatoare decat sa alungi toti barbatii, utilizeaza-l cu masura sau concentreaza-te in special pe culori de fard care ti se potrivesc.

7. Creionul contur pentru buze

Poate ca in pentru un timp, in anii `90, a fost la moda creionul contur de buze de culoare mai inchisa decat nuanta rujului sau glosului. Acum insa moda s-a schimbat, asa ca renunta sa il mai folosesti. Daca nu vrei sa renunti totusi la el, foloseste exclusiv un contur cu o nuanta cat mai apropiata de culoarea pe care o ai pe buze, altfel vei parea vulgara si kitsch.

8. Urme de rimel pe pleoape

Ni se poate intampla deseori sa lasam urme de rimel pe pleoape, pentru ca ne grabim de cele mai multe ori atunci cand ne machiem. Nu uita insa sa arunci o ultima privire in oglinda dupa ce crezi ca ai incheiat aplicarea machiajului. Este posibil ca rimelul sa se usuce mai greu si dintr-o singura clipire sa lasi urme de rimel si sus, si jos. Sterge petele cu ajutorul unui betisor de urechi inmuiat in foarte putin demachiant si totul s-a rezolvat.

9. Prea mult fard de pleoape

Unele femei iubesc machiajul de tip smokey eyes, insa nu aplica asa cum ar trebui fardul de ochi. Majoritatea fac excese, iar neuniformizarea duce la un aspect de neingrijit si de machiaj ieftin. In plus, ai grija ce fel de fard folosesti, deoarece este posibil sa se adune si sa arate inestetic.

10. Machiajul nefinisat

Majoritatea femeilor se machiaza, insa din pacate nu toate au grija sa il finiseze. De aceea, machiajul arata ca o masca, totul pare superficial si eventual se vede foarte clara si linia de demarcatie intre zona cu machiaj si zona fara, asa cum se intampla de exemplu cu fondul de ten aplicat exclusiv pe fata.

De aceea, pentru a evita o astfel de situatie, ai grija sa intinzi cat mai bine fondul de ten, cat mai mult spre marginile fetei si de asemenea si pe gat sau in zona decolteului. Intinde cat mai bine baza de machiaj, pudra sau fardul de pleoape, in asa fel incat sa nu fie vizibile anumite zone distincte, ci sa fie totul cat mai uniform.

Tine minte! Machiajul trebuie sa infrumuseteze, nu sa urateasca

5 Trucuri rapide pentru infrumusetare 

http://www.stilfeminin.ro/images/stories/imaginiarticole/1poze_cr/frumoasa_mare.jpg

Femeile sunt mereu sub observatie, cel mai mic defect este imediat remarcat. Din pacate insa nu avem mereu timp sa ne ingrijim atat de mult pe cat ne-am dori. Putem insa sa apelam la trucuri rapide de infrumusetare, la indemana oricand, mai ales cand suntem grabite si nu dispunem de prea mult ragaz.

1. Par cu volum instant

Daca dimineata parul tau arata obosit si "plouat", invioreaza-l cu urmatorul truc: uda-ti putin parul pentru a aseza firele rebele, dupa care usuca-ti parul cu foehnul, dat pe aer cald, dupa care da drumul la aerul rece, tinand capul aplecat in fata timp de cateva minute. Vei vedea ca parul va avea mult mai mult volum decat dupa trezirea din pat.

2. O piele frumoasa

Daca iti doresti o piele perfecta in scurt timp, chiar azi de exemplu, poti trisa folosind un produs cosmetic la care poate nu te-ai gandit pana acum. Nu, nu este vorba de fond de ten, nici de pudra, nici de baza de machiaj sau toate la un loc, ci este vorba despre gel autobronzant.

Acesta are o consistenta mai fluida, potrivita pentru pielea tenului. Intinde cu grija produsul pe fata, gat si decolteu, iar pielea ta va arata brusc mai sanatoasa si mai tanara. Ai mare grija insa la nuanta, deoarece nu trebuie sa vina intr-un contrast prea mare cu nuanta obisnuita a pielii tale.

3. Un ten mai luminos

Baza de machiaj si anticearcanul sunt doua produse cosmetice care iti pot ajuta tenul sa arate mai luminos. Astfel, dupa ce aplici baza de machiaj, aplica anticearcan cu atentie in zona de sub ochi, acordand mai multa atentie colturilor ochilor. Apoi acopera ridurile de expresie prin tamponare cu anticearcan pe care l-ai intins mai intai pe degete.

4. Manichiura rapida

Daca ai obiceiul sa iti faci manichiura exact cu putin timp inainte sa pleci sau apare urgent ceva de facut, iar oja ta nu este inca uscata, poti grabi procesul daca introduci mainile intr-un recipient cu apa foarte, foarte rece.

5. Buze mai pline

Foloseste un gloss transparent sau cu o nuanta naturala pentru a putea conferi buzelor tale un aspect de plin. Aplica-l pe buze inainte de ruj sau lipstick colorat. Cauta produse care contin ingrediente ca ceramida sau vitamina E. 


Sfaturile make-up artistilor pentru un machiaj perfect 


http://www.stilfeminin.ro/images/stories/imaginiarticole/4hepta/machiaj_hussein_chalayan_ss2010_mare.jpg

Noi decidem daca merita sau nu sa tinem cont de sfaturile profesionistilor, insa stim bine ca o nota informativa nu este niciodata in plus. Nimeni nu poate afirma ca detine un surplus de informatii despre tainele frumusetii.

Asa ca va impartasim in continuare sfaturi date de make-up artisti referitoare la cele mai folosite produse de machiaj.

Rimelul

Este foarte important sa nu trecem cu vederea termenul de valabilitate. Nu este recomandat sa folosim rimelul mai mult de 3 luni din momentul in care l-am deschis prima data.

Inainte de aplicare este indicat sa inlaturam cu un servetel surplusul de rimel de pe periuta.

Pentru o aplicare corecta a rimelului, mana aplecata trebuie sa fie situata paralel cu podeaua.

Pentru genele de pe pleoapa superioara, este suficient sa indreptam periuta dinspre radacina spre varfuri, rasucindu-le.

Cat despre genele de pe pleoapa inferioara, trebuie sa aplicam rimelul cu mai multa atentie. Genele supraincarcate de pe pleoapa inferioara dau un aspect fals privirii. Pentru genele de jos se recomanda o nuanta mai putin intensa a rimelului. Un exemplu ar fi inlocuirea rimelului negru, aplicat pe genele de sus cu unul gri, pentru genele de jos.

Blush-ul

Inainte de achizitionarea unui blush trebuie sa verificam nuanta lui pe piele. In ambalaj poate avea o culoare mai pronuntata, iar pe piele, de cele mai multe ori, arata altfel.

Nu se recomanda aplicarea pe fata a produselor din mostrele din magazin. Indicat ar fi sa se testeze culoarea, aplicand putin din produs pe mana, insa trebuie sa tinem cont ca nuanta pielii de pe fata difera de cea de pe mana.

Culoarea blush-ului trebuie sa fie testata la lumina naturala. Lumina artificiala denatureaza nuantele.

Nu exista o regula general valabila, insa pentru majoritatea tenurilor se potriveste nuanta bej-roz si unora cu tenul foarte deschis - maro-oranj.

Blush-ul poate fi ales in functie de culoarea rujului. Daca rujul are o culoare suficient de pronuntata, atunci perfect ar fi ca blush-ul sa fie de o nuanta mai deschisa.

Fardul

Profesionistii ne recomanda sa aplicam fardurile doar in momentul in care crema aplicata in jurul ochilor a patruns foarte bine. Pielea pleoapelor trebuie sa fie foarte bine hidratata.

O baza de machiaj aplicata inainte de folosirea fardurilor va corecta vizibil ridurile mici si va contribui la rezistenta machiajului.

Dupa o baza de machiaj sau o crema, pe pleoape se va aplica putina pudra, cu ajutorul periutei pentru aplicarea fondului de ten. In timp ce se aplica machiajul, toate miscarile se vor face pe traiectoria liniilor de masaj.

Fardurile cu o textura cremoasa sunt recomandate pentru evenimente festive. Chiar daca sunt foarte consistente, aceste farduri nu dau dovada de multa rezistenta in timp. Fardurile cremoase se pot aplica atat cu degetul, cat si cu ajutorul aplicatorului.

Fardurile uscate pot fi folosite pentru machiajul de fiecare zi. Acestea se pot aplica mai bine cu periuta sau cu aplicatorul.

Fondul de ten

Pentru a ne alege fondul de ten potrivit, trebuie sa avem in vedere ca foarte putine persoane se bucura de o "piele sanatoasa", de o nuanta rozalie, pe cand un ten de culoarea maro-galbui regasim la majoritatea persoanelor.

Pentru a schimba vizibil culoarea fetei, se recomanda aplicarea fondului de ten atat pe fata, cat si pe gat sau pe alte parti descoperite ale corpului. Unii specialisti ne sugereaza sa nu uitam nici de urechi.

Inainte de a folosi fondul de ten, este necesar sa aplicam o cantitate necesara de crema, astfel incat pielea sa fie lasata sa se incalzeasca putin.

Profesionistii aplica fondul de ten cu ajutorul degetelor si nu-l intind pe suprafata fetei, ci misca degetele punctat pe piele, acordand o atentie mai deosebita zonelor cu probleme.

Specialistii ne recomanda sa nu uitam sa aplicam fondul de ten deasupra sprancenelor si in jurul narilor.

Infrumusetarea de primavara
http://www.stilfeminin.ro/images/stories/imaginiarticole/4hepta/apa_mare.jpg
Starea generala de sanatate a organismului poate fi considerata cel mai mare aliat al frumusetii feminine. Pentru a fi mereu in forma si a-i cuceri pe cei din jur in primul rand prin tonusul nostru de invidiat, avem nevoie sa ne detoxifiem periodic. Una dintre cele mai indicate perioade pentru a initia o cura de detoxifiere este primavara.

Curele de detoxifiere complete imbina remediile aplicate extern cu cele interne. Numai prin combinarea acestora ne putem asigura ca organismul nostru este intr-adevar purificat si revigorat.

La capitolul remedii externe, accentul se pune pe ingrijirea pielii, cel mai vizibil afectata de frigul si uscaciunea iernii. Prin intermediul aplicatiilor cu miere sau cu ulei cald ii putem reda frumusetea si elasticitatea.

Aplicata simplu sau prin intermediul masajelor, local sau  pe intreaga suprafata a corpului, mierea curata in profunzime pielea si o catifeleaza, avand in plus si efecte anticelulitice. Pentru a-si face efectul, ea trebuie lasata sa actioneze minimum 30-60 de minute, iar efectele ei pozitive cresc proportional cu durata.

De ajutor este si uleiul nerafinat, incalzit, combinat cu camfor si aplicat prin masare pe tot corpul. Dupa efectuarea unei riguroase toalete de dimineata, uleiul se lasa sa actioneze timp de minimum 15 minute, dupa care este inlaturat prin spalare cu pulbere de obligeana sau de cimbrisor, amestecata cu miere. Aceasta se foloseste pe post de sapun si se clateste cu apa calda (nu fierbinte). In afara efectelor de curatare, catifelare si tonifiere, uleiul cald actioneaza si asupra calitatii somnului, imbunatatind in acelasi timp simtul vederii. Este contraindicat totusi celor care au febra, indigestie sau care sufera de sinuzita cu depozite mucoase.


Fotografii reusite de sarbatori 
http://www.stilfeminin.ro/images/stories/fotografii_reusite_sarbat1.jpg

Cateva zile ne despart de Magia Sarbatorilor de Iarna si, bineinteles, de clipele speciale petrecute alaturi de familie si de cei dragi.

Insa, pentru a putea pastra "vie" peste ani amintirea momentelor de neuitat, ai nevoie de un aparat de fotografiat bun, dar si de cateva trucuri pentru ca pozele sa fie cat mai reusite.



Cu alte cuvinte, pentru ca tu sa fii fotogenica, trebuie sa fii naturala! De cate ori ai auzit expresia: "Instantaneele sunt cele mai reusite?". Chiar asa este!
Cateva trucuri ca sa ai fotografii reusite de Sarbatori:
- Ai grija ca machiajul sa fie cat mai natural!

De Sarbatori este perioada in care dorim sa emanam frumusete prin toti porii - de la tinuta si pana la machiaj, totul trebuie sa fie sclipitor! Cand vine vorba de
fotografii, este bine sa stii ce nuante iti pot "infrumuseta" chipul!

De exemplu, culorile deschise, accentuate iti pot "sterge" trasaturile fetei, iar stralucirea machiajului, in asociere cu blitz-ul aparatului foto, poate crea o poza supra-expusa (fata este luminata puternic si apare efectul de "ochi rosii").

Tocmai de aceea, pentru ca pozele tale sa fie reusite, opteaza pentru un machiaj natural, proaspat, si incearca sa renunti la fondul de ten, pentru a nu se crea senzatia ca ai o masca. 



 

Un comentariu:

  1. imi place subiectul acesta deoarece cred ca noi fetele trebuie sa avem grija de felul in care aratam:*

    RăspundețiȘtergere